Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Néhány szó,  azokról a kaktusznemzetségekről , amelyeket kedvenceimnek is nevezhetnék.

- Ariocarpus p1010137.jpg Nagyon különleges növényeknek tartom. Csodálattal nézem azokat a gyűjtőket, akiknek sok, szép, öreg növényei vannak ebből a nemzetségből.

 - Astrophytum Gyerekkorom egyik legszebb kaktusza volt egy

Astrophytum Kép myriostigma.   Szerintem nincs olyan gyűjtő, akinek ne lenne belőle jó néhány darab. Virágaival hálálja meg a szerető gondoskodást. Nevelése, és magról szaporítása nem nevezhető nehéznek.Kép

- Aztekiump5310017.jpg Csak egy álom marad  egyenlőre, hogy ezt a kaktuszt, gyűjteményemben láthassam.   Magvetésem hamar elpusztult, de majd csak sikerül egyet beszereznem. Tanulság. Kezdők ne ezen gyakoroljanak. 2009-es tavaszi, székesfehérvári kiállításon vettem egy ritterit.   2010 januárban, Epresi Lászlótól kaptam egy másikat, hogy ne legyen egyedül.  Köszönöm szépen Laci bácsi.

- Copiapoa p5120070.jpgAzt hiszem, ha megnézel néhány szép képet, talán érthető lesz, hogy miért is tetszenek, ezek a kaktuszok.

 

 

 

- Epitelantha  A természet kis ékszerei. Jelenleg csak magoncaim vannak, de egyszer csak felnőnek. 

Kép

 - Ferocactus "Töviscsodák" Nem sok kaktusz büszkélkedhet ilyen külsővel. Valószínűleg mindenki megcsodált már egy ilyen, természet alkotta szépséget, és vágyott rá, hogy megszerezze.Kép

 

 

 

 

 p6280007.jpg

- Gymnocalycium Szép nagy nemzetség az övék. Változatos formák, csodás tövisek, színes, csupaszkelyhű virágaival léptek be a kedvencek közé.

 

 

 

 

- Lophophora lophophora-.jpg Ennek a növénynek , az idősebb, sarjakkal teli példányai miatt lettek kedvesek számomra. Vicces kis szőrpamacsaival, virágaival, igazán figyelemre méltó. Kép.

 

 

 

 

- Mammillaria  Szintén egy hatalmas nemzetségű növény. p4130060.jpgEttől viszont változatosságára talán nincs más példa a kaktuszok  világában. Virágai között nincs olyan szín, ami nem szerepelne, repertoárjában  Volt szerencsém meglátogatni egy nagy Mammillaria gyűjteményt, azóta nagyobb tisztelettel gondolok ezen kaktuszokra.

 - Matucana Talán azért szeretem őket, mert olyan keveset hallok róluk mástól. Nézz meg egy Matucana aureiflorat, vagy bármelyiket virágzáskor. Kép.

 - Melocactus Az első Melocactust kaptam. A másodikat vettem. A többit  ültettem. Várom, hogy mikor fejlődik ki az első cefi.  Majd, egyszer.

 

p2240116.jpg

- Turbinicarpus  Nem tudom, hogy mi volt az, amitől kedvencekké váltak, de azok. Szépek, érdekesek, és nekem kedvesek. Kép

 

Jokhel Csaba

jokhelcsaba@t-online.hu

2030 Érd 

Tel. 06 20 9 255 851

 

 

 

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

melinda_eva@c2.hu

(melinda, 2009.12.12 21:34)

nekem a notocactusok a kedvenceim a tobbiekrol egyenlore csak almodozom .kezdo kaktuszos vagyok de annal buzgobb mindent tudni szeretnek roluk es nincs olyan napom hogy ne neznem oket a neten ilyenkor csodalom meg a ngy kaktuszosok novenyeit Az onehez csak gratulalni tudok